tisdag 18 november 2008

Två sidor på ett förhandlingsbord

Jag läste "Practical Anarchy" från FreeDomainRadio http://www.freedomainradio.com/free/#PA vilken jag tyvärr inte kan rekommendera men det tas upp en viktig sak som alla vilka är något dragna åt anarkismen eller iaf tycker att det är en intressant tanke. Det är exempelvis hur privata företag skulle kunna sköta polisväsende, försvar och domstolar. Argumentet mot anarkism är oftast att dessa företag, som är tungt beväpnade, kommer genom sin överlägsenhet i vapenmakt ta kontroll över samhället och därmed skapa en ny stat. Det man måste tänka på här att det finns två sidor av förhandlingsbordet. Om du är rädd för att köpa försvar av ett företag, då det ger detta företag mer pengar att lägga på vapen, armé mm, eftersom du tror att det ska med våld ta kontroll över samhället, tänk dig att det är du som försöker sälja försvarstjänster till kunder. Vad skulle du kunna göra för att dina kunder skulle känna sig säkra? Finns det någon som helst lösning som skulle göra dig (som kund) lugn? Tänk på det! I ett anarkiskt samhälle finns ingen stat som med hot om våld får igenom vad som helst. Båda sidor måste vara med på det annars blir det ingen affär. Det är stor skillnad mot statens våldsamma dikterande.

lördag 15 november 2008

Sno det här receptet du med!

Jag sitter här i bar överkropp och rapar medan jag äter wok med en massa grönsaker, veggobitar och nudlar. Till det har jag en jordnötssmörsmacka och en bägare vatten. Fy fasen vad gött! Det finns ingen mening med att äta kött. Det är roligare och nyttigare att avstå. Veggobitar innehåller 28 g protein per 100 g. Det är inte fy skam! Kostar ungefär som lax och passar som substitut till mycket. Quorn funkar ju också bra men innehåller ägg och är lite mindre köttlikt. Testa att laga receptet nedan och dra ner på köttet.

400 g broccoli
6 -7 morötter
några nävar haricots verts
färsk chilifrukt
1 dm^3 vitkål
2 burkar eldorado wokgrönsaker
Veggobitar
Nudlar
Lönnsirap
Sesamolja
Soja
Sweet thai chili
Salt, peppar

Koka broccolin och nudlarna, woka resten. Ringla över sesamolja och lönnsirap. Servera med soja och thai chili ( + kanske en jordnötssmörsmacka vid sidan).

Det här är så gott att Annelie för första gången snor ett recept av mig! =)