måndag 25 maj 2009

Bara lyda order

Lynndie England är nu släppt ur fängelset. Hon fick 3 år för tortyren av Irakiska fångar i Abu Ghraib-fängelset. Det som är läskigt med artikeln är att SvD verkar vilja få det som att hon inte borde blivit straffad för att hon bara följde order. Hallå!? Nürnbergvibbar någon?

Det är aldrig rätt att tortera någon, oavsett om något pucko i slips eller uniform säger det. Att SvD verkar tycka att hon ska undslippa straff för någon sagt åt henne att utföra dessa vidriga handlingar är helt urbota dumt. Självklart borde även hennes chefer straffas då det såklart var med implicit hot om våld vid ordervägran.

Att bara lyda order är ingen ursäkt. Man är alltid personligt ansvarig för vad man gör. Även militärer, poliser och all annan statlig personal. Bara för att hon hade uniform på sig betyder det inte att det är ok att leda ström genom pungen på Irakiska män.

lördag 23 maj 2009

Internet är anarkistiskt!

Det finns en del som snackar om att internet är demokratiskt bbalbala... Men hallå, Einstein!? Röstas det om saker och ting på internet? Måste du be nån byråkrat om lov för att få köra en server? Nej, för internet styrs inte av någon. Det finns inget "internet-parlament" som bestämmer vad som får läggas upp osv. Internet är anarkistiskt! Du kan göra vad du vill, men har di för mycket trafik kanske ditt bredbandsbolag stänger av dig, betalar du inte för dig upprepade gånger på ebay blir du bannlyst. Det råder ordning på internet, men det finns inget lagstiftande organ. Internethandeln är en god indikation på att anarki kommer fungera.

EU-val snart. Blir Piratpartiet för min del. Internet ska inte regleras och jag vill inte bli övervakad av mämnniskor som skulle kunna misshandla mig bara dom får en order. EU är på språngmarsch i helt fel riktning. Skrota allting och kör på frihandel. 50 miljarder € till franska bönder is the shit iofs!

torsdag 14 maj 2009

Radiotjänst är idioter

TV-avgiften är helt efterbliven! Radiotjänst kan nog vara det mest omoraliska lagliga yrket i Sverige (och sen politiker, polis mm). Nu vill dom införa TV-avgift på datorn om SVT eller någon annan public service-kanal börjar sända hela sitt programutbud över nätet. Det är ju helt absurdt! Det är helt sjukt att man måste betala för att man KAN se på deras skitprogram. Men nästan ännu värre är folk som tycker att det ska införas en TV-skatt istället. Det är ju ännu värre! Hur kan dom inte fatta det? Om det är moraliskt fel att tvinga folk att betala för något dom kan se på, hur kan det vara moraliskt riktigt att tvinga folk att betala även när dom inte kan se? För det är ju det dom vill isf. Har jag TV(/dator) kan jag ju iaf se Uudasat även om jag inte gör det. Saknar jag TV(/dator) så måste jag betala ändå. Skitsmart! Iofs så gäller detta resonemang alla lagar. Varför inte privatisera och låta marknaden sköta sitt?

måndag 11 maj 2009

Sverige är världens bästa land minsann

Jag blir ofta mörkrädd när jag läser tidningar, speciellt Aftonbladet och Expressen. I en artikel i Expressen skriver ledarredaktionen följande

"Men nästan allvarligast av allt är att detta tokeri urholkar förtroendet för unionen hos vanligt folk - inte minst i Sverige, där medborgarna är vana vid att politiker försöker styra landet så rationellt som möjligt."

Va!? Tror dom allvarligt talat att Svenska politiker is the shit? Speciellt Sverige styrs helt irrationellt. Alla länder styrs irrationellt. Om politikerna ville folket väl skulle inse att de inte vet bättre än alla andra och montera ner staten och låta oss bestämma över våra egna liv. Expressen kan ta sig i röven!