måndag 30 november 2009

Demokrati vs. Frihet 1 - 0


Som knappt nån kan ha missat så har Schweiz förbjudit byggen av minareter, muslimska böneutropningstorn. Inte för att jag gillar islam eller ens religion men det hela är ju helt handikappat och visar verkligen varför demokrati är så utvecklingsstört. Här fattas ett gemensamt beslut där det inte borde fattas ett. Det är endast de som säljer mark, bygger hus mm som är i en position att neka minaretbyggen, inte pajasar som inte har med det hela att göra överhuvudtaget. Jag hoppas verkligen det är beslutet bryts upp. Schweiz brukar tas fram som ett relativt liberalt land, men det här är ju något som enbart Sverigedemokraterna borde glädjas över... eller mongodemokratiivrare (vilket bra ord, det kanske Aftonbladet kan börja använda).

Imorgon är det första december, då blir det Sunes jul och adventskalendersöppning i ett Tyskland där jag inte börjat använda jacka än.

Poll 3 stängd.

Inte särskilt intressant. Undrar vilka som läser naturvetenskap/ekonomi/mm dock...
  • PhD, Håller på med min PhD, MSc och BSc 0 st, 0 %
  • Håller på med min MSc, 2 st, 14.3 %
  • Håller på med min BSc, 7 st, 50.0 %
  • Grundskola, 5 st, 35.7 %

lördag 28 november 2009

Lagstifta mot idioti

Vad är det för fel på människor!? Jag tog med mig mer skit än vad man behöver til Oktoberfest, det var också dumt, borde inte vi ha någon lag mot det (iaf i Tyskland)?

torsdag 26 november 2009

Klimatforskare fejkar data

Interna mejl mm från klimatforskare i Storbritannien har läckt efter någon/några hackade sig in.

Tack till Kabo och Carl Jakobsson, jag bara vidarbefodrar nyheten. Läs mer på deras bloggar Kabo och Ordning & Anarki för fler länkar.

tisdag 24 november 2009

Ingen mer privatisering än det vi redan har

Eftersom jag varit i Tjeckien en del tänkte jag bara skriva en kort sak; folk verkar vara med på att det som var socialiserat förr men som nu är privat är ok, och att folk som förr trodde att det aldrig trodde det skulle gå var... tjae, lite dumma. Men de verkar inte se kopplingen, Börjar man prata om att privatisera sjukvården, fri invandring, privata domstolar mm så ryggar dom tillbaka. Varför de flesta människor för de privata inslag som finns men tror att fler skulle få folk att dö på gator och torg, av folk som skjuter vilt eller brist på sjukvård mm!?

Jag förstår inte.

söndag 22 november 2009

"Socialist assholes"

Var och festade med lite tjecker igår. Blev lite varm om hjärtat när dom refererade till ryssar som "socialist assholes". :)

onsdag 18 november 2009

Konst

Sitter på ett café i Prag och dricker en kall Staropramen. Programmerar visserligen men jag skulle gärna fortsätta med mitt bok/serietidningsprojekt jag börjat med. Har hittils bara skrivit några sidor och målat några bilder i GIMP. Ska införskaffa en Wacom så småningom, blir lite tattigt med mus. Här är lite bilder jag börjat med. Kommer publicera kapitlet allteftersom här på bloggen.







söndag 15 november 2009

Anarchy on the Moon

Satt lite i GIMP och pillade för att göra en månanarkiflagga. Vilken är bäst egentligen? Den plottriga eller den mer monotona?

Rymdturism

Läsvärd artikel om rymdturism. Fastän skriven ur ett slags socialliberalt perspektiv så har den några bra poänger.

  • Dennis Tito demonstrated in April 2001 that, despite having spent $1 trillion of taxpayers' money over the past 40 years, the space agencies of the USA, Europe and Japan have not reduced the cost of getting to space by a single cent. ...it proves that space agencies have not been trying to reduce the cost of access to space. The truth is that they have no interest in doing so.
  • ...thanks to the efforts of Burt Rutan and his competitors in the X-Prize, it is being demonstrated that sub-orbital space flights in the near future will cost 1/1,000 of what it cost to launch Alan Shepard to space in 1961. That is, by applying some of the engineering knowledge that has accumulated since 1961 we can reduce sub-orbital transportation costs by some 99.9%.
  • Space agency staff claim that their activities developing space technology are more valuable than "ordinary people buying tickets to fly to space". However, without engaging popular consumer demand, space activities cannot grow except on the backs of taxpayers.
Iom Virgin Galactic och Galactic Suite mf kanske det inte dröjer särskilt länge innan LEO-hotell (low Earth orbit) är lönsamt, och därefter kanske inte steget bort från jorden är så stort.

Streckgubbar



Mina tecknarambitioner har legat i dvala i 15 år. Men nu blir det andra bullar.

lördag 14 november 2009

Angående poll 3

Jag är tydligen lika begåvad som jag är vacker. Magisterexamen är BSc och gymnasienivå är grundskola.

Ni behöver inte påpeka det... jag är awesome!

Poll 2 stängd.

Föga förvånande är de som svarat i denna überpoll inte troende.
  • Ateist: 17 st, 85 %
  • Agnostiker: 3 st, 15 %

Kan det vara så min fördom att liberaler är mindre vidskepliga och högre utbildade är den genomsnittliga befolkningen är sann? Vi får se med nästa poll. Ojojoj, hur ska det gå!?

fredag 13 november 2009

The Moon Treaty

"The Moon Treaty" är ju en stor tugga skit.
  • Bans any military use of celestial bodies, including weapon testing or as military bases.
  • Bans all exploration and uses of celestial bodies without the approval or benefit of other states under the common heritage of mankind principle (article 11).
  • Requires that the Secretary-General must be notified of all celestial activities (and discoveries developed thanks to those activities).
  • Declares all states have an equal right to conduct research on celestial bodies.
  • Declares that for any samples obtained during research activities, the state that obtained them must consider making part of it available to all countries/scientific communities for research.
  • Bans altering the environment of celestial bodies and requires that states must take measures to prevent accidental contamination.
  • Bans any state from claiming sovereignty over any territory of celestial bodies.
  • Bans any ownership of any extraterrestrial property by any organization or person, unless that organization is international and governmental.
  • Requires all resource extraction and allocation be made by an international regime.

Tur inte många stater skrivit under och ratificerat denna skit.

torsdag 12 november 2009

Frihetlig symbol


Vi liberaler/libertanianer/minarkister/anarkister/vafan saknar en bra symbol. Mitt förslag sedan länge är en igelkott. Det är ett gulligt djur som kan försvara sig, samt att det knyter an till Free State Project. Det skulle gå att göra en grym AK-Gadsdenflagga med en igelkott också. Vi AnKor borde skaffa oss någon asgrym anka som röker en joint och har en minigun eller nåt. Min gode vän Carl har länge velat ha symboler för spontan ordning, och extraterritoriell secession. Synd att jag inte är kapabel att rita snyggt. Kan försöka göra några skisser under dagen och lägga upp och händelsevis någon snäll människa kan fixa till dom? Återkommer med en edit senare.

EDIT:
Googlade "duck with guns" och hittade den här grymma bilden!

Går världen verkligen åt rätt håll?

Inte enligt Mises Institute.

tisdag 10 november 2009

AnKflagga för oss pirater


Har suttit och gjort en pirat-AnKaflagga i GIMP. Jag är oerhört dålig på det här men den blev ganska fin ändå.

måndag 9 november 2009

20 år sen Berlinmuren föll


Edit:

Varning för fylleinlägg igen, men vafan.

Dom jävla vakterna som hindrade människor från att fly Östtyskland är fan världens avskum. Det är viljesvaga jävla idioter som hellre lyder order än låter sina medmänniskor röra sig som de vill. Om jag träffar någon av dem här nere ska jag fan nita dem.

Även om folk applådar murens fall och anyder om att det gränsvakterna gjorde var fel så inser väldigt få att samma jävla skit pågår än idag. Tror du att du är fri att passera gränser? Med vilka kläder, varor mm som du vill? Om du tror det lever du i en Teletubbiesvärld med en massa bögiga regnbågar som alla saggar skratt och solsken. Du är inte fri! Du är förtryckt. Bygg en extra våning på ditt hus utan att be om lov. Sälj hemmagjord alkohol och andra tjänster. Sälj sex! Sluta betala skatt. Inse att poliser är vanliga jävla människor och behandla dem som sådana. Polisen må utföra några vitala tjänster (som iofs privata företag skulle göra effektivare och billigare) men de mesta de gör är lika fel som Östtyska gränsvakter gjorde. De lyder omoraliska order. Det är inget fel med att inte betala skatt eller odla cannabis mm. Jag hoppas att världen inser detta och de som idag och under kommande år jobbar som militärer och poliser ska stå till svars för sina gärningar. Jag tror knappast att det finns en enda polis som inte kränkt negativa rättigheter.

Fan vad världen suger kuk.

fredag 6 november 2009

Ta av dig träskorna och kolonisera månen!

Sitter och tittar på asgrymma foton från Mars. Undrar hur länge det dröjer innan det finns människor på bilderna, nånstans där nere. Det finns redan hjulspår och diverse vetenskaplig utrustning. När det väl är på väg människor dit, vem bestämmer reglerna? Kommer astronauterna själva göra upp vad som är acceptabelt beteende eller styrs det 3 - 19 ljusminuter bort? Vad kommer ske med de första kolonierna? När en självförsörjande månbas blir verklighet kommer myndigheter försöka bestämma över dem? Kommer de ge vapen och makt till en liten styrande grupp? Jag tror politikerna är livrädda för helt fristående samhällen på andra himla kroppar. De ligger knappast sömnlösa om nätterna nu. Men när hålen är grävda, robotarna på plats och kolonisatörerna uppskjutna, då tror jag bannemig de börjar oroa sig om de inte listat ut något sätt att kontrollera dem.

Om 50 år, eller så, kommer du titta upp mot de fria kolonierna på månen och se ett privat rymdhotell passera ute i omloppsbana medan du tar en joint och glädjeskjuter lite med hagelbössan ut från ditt seastead ut över ett stilla Atlanten? Eller kommer du titta upp mot en fortfarande öde måne medan spionsatelliter och kärnvapenspetsar kontrollerade av världsstaten passerar över ditt huvud och du dricker lite sönderskattat vin och hoppas att den sadistiska surkärringen på Boverket ska ge dig bygglov till altanen du velat bygga i tio år?

Jag tror vi kan få till en fristad, bortom långnästa myndighetspersoner och våldsglorifierande politiker, inom vår livstid. Seasteading tror jag stenhårt på. Jag har själv anmält mig frivillig att, som ingenjör, komma med idéer och hjälpa till med beräkningar och ställa upp relationer. Nu är oceanografi mm inte mitt fält. Men rymden är det! Är det något jag vill, och kan, är det att påskynda en privatisering av rymden. Det finns en del företag, såsom Virgin Galactic och Galactic Suite och som jobbar på att få till rymdturism. Men det finns andra idéer om privatisering av rymden. SpaceDev har som plan att införskaffa vetenskaplig data billigare än statliga myndigheter gör och sälja den. Nu är dessa projekt några eller många år i framtiden. Men de kommer inte bli av om inte någon passionerad jävel jobbar på dom!

Så ta ur snusen, ta på dig byxor och säg upp dig från ditt statliga skitjobb. Börja skattefiffla och bränn hemma. Bli en irriterande jävel som påpekar att Gustav II Adolf var en fet, illaluktande tyrann när mormor bjuder på fika, hissa Gadsdenanarkokapitalismflaggan istället för ett fult krucifix, sluta rösta och börja sprid frihetliga idéer. Inte bara genom en aslam blogg som endast närmast sörjande läser utan lite aktiviteter afk. Skriv en insändare, skriv en bok, sätt upp klistermärken och dela ut flygblad. Världen blir inte bättre av att du sitter hemma och runkar till "The Ethics of Liberty". Det är nu eller aldrig! Världen går åt fel håll. Lissabonfördraget gick igenom och Johan Norberg är för kort och har för lite vapen för att kunna göra någon större skillnad på egen hand.

Torka bort dreglet, raka bort mustaschen och köp ett par riktiga skor. 2010 är det valår. Så se till att övertyga folk om att allt är skit. Folk lever i en Teletubbiesvärld och ser inte våldet. Om folk väl inser vad staten är och gör så kanske vi inte ens behöver sitta ute tills havs och glädjeskjuta.

söndag 1 november 2009

Korruption i Tjeckien

Det är alltid härligt att skriva inlägg på fyllan. Men stå ut med mig. Det är säkert värt det.

Idag pratade jag en del med en tjeckisk kille i min klass. Han berättade en del om sin resa till Ukraina genom Polen. När han skulle korsa gränsen till Polen genomsöktes tåget av poliser med hundar. Poliserna genomsökte allas bagage. Han trodde att man fick passera med massvis med cigaretter och sprit, men han misstog sig. Poliserna beslagtog alla cigaretter men inte spriten. Varför? Ciagaretterna var den billigaste skiten i Ukraina och var kanske därför lättsålda i Polen? Jag vet inte, bara en fundering.

Han berättade även om en bekant som hade en pappa som var polis i Tjeckien. Han åkte dit en gång för fyllekörning men lyckades prata sig ur det genom att hänvisa till sin pappa. Han var dock tvungen att lämna bilen. Men full och påhittig som han var så gick han tillbaks efter några timmar och började köra bilen igen. Han blev självklart stoppad, av exakt samma polis, och vad ska man säga, han lät honom gå igen. Bara för att hans pappa var en (kanske välkänd) polis. Underbart.