lördag 1 maj 2010

USAs miliser växer

USAs miliser växer skriver DN. Man blir lite glad ända in i själen. Är det nån som vet de svenska lagarna rörande miliser?

5 kommentarer:

  1. Låter ju onekligen intressant. Trots att de flesta miliser förefaller bestå utav retarderade konservativa (om man skall tolka den något jäviga artikeln) som säkerligen stöder en stark stat bara den baseras på rätt sorts retorik, så är ju detta ett högst beundransvärt engagemang!
    Potentialen att bilda en comunity av libertarianer som inte betalar skatt och bedriver frihandel ökar ju markant om man kan anskaffa några vätebomber... ;)

    I Sverige tror jag knappast att detta är en möjlighet dock tyvärr.

    SvaraRadera
  2. De extremhöger dom beskriver har jag fattat det som egentligen är för en återgång till konstitutionen,emot stor stat i allmänhet, taxprotestors eller libertarianer/anarkister. De beskrivs väldigt negativs i artikeln.

    Gibson menar att det svåra i Sverige är att skaffa vapen, att träna tillsammans inte skulle vara något problem. Stämmer verkligen det?

    SvaraRadera
  3. Att kalla teparty-rörelsen för extremhöger var något nytt.

    SvaraRadera
  4. Javisst är det härligt att bunta ihop liberaler och nazister i samma term! Vi tycker ju ändå så lika.

    SvaraRadera
  5. Sverige har större potential för sådant här, man behöver bara ett litet vapenlager från Balkan. USA har jättemånga lagar hit och dit som ser till att milisgrupper alltid ligger efter, dessutom har de media på sin sida. Med Sveriges dåliga försvar behöver man bara några undangömda lager vapen.

    När Obama blev vald fanns en konspiration mellan "liberals" inom median att dölja allt som kan skada hans chanser att bli vald. Ni kanske märkt att t.ex. DN rapporterar stundvist negativt om alliansen när allianser gör ickeliberala saker. Så funkar det inte i USA, när George Bush hotade friheten döljer högern och när Obama hotar friheten döljer vänstern, allt för att vinna.

    SvaraRadera