måndag 31 maj 2010

Staten växer genom att först krympa

Danmark: skattesänktningar, uniform moms, avskaffad värnskatt mm skulle ge staten 30 miljarder extra i skatteintäkter. Detta får mig osökt att tänka på Stefan Molyneux's video nedanför.



Ju mindre stat desto effektivare undersåtar, vilket ger att staten kan bli ännu större.

måndag 17 maj 2010

Dystopi - MP beskriver sin farmtidsvision

I SvD beskrivs Miljöpartiets farmtidsvision. Det är skrämmande hur verklighetsfrånvända en del människor är. Ett tillväxtfientligt parti är per definition människofientligt.

EDIT: Ja, det ska vara farmtid och framtid! :)

lördag 8 maj 2010

Ett vanligt problem

Aftonbladets rubrik om att Camilla Lindberg (FP) vill legalisera bordeller är idiotisk men ändå något vi liberaler möts av nästan hela tiden, "Riksdagsledamot vill ha bordeller". Bara för att man vill att något ska vara lagligt så är man inte automatiskt för det. Jag tvivlar starkt på att hon vill ha bordeller. Hon vill nog bara inte straffa de som skulle tänka sig att driva dem. Det är en milsvid skillnad. Jag är för att murder parks ska vara lagligt men jag vill inte ha dem, jag skulle aldrig gå dit.

EDIT: Hittade ingen bra info om murder parks att länka till. Kortfattat är det paintball/laser tag fast med riktiga vapen och människor dör. Man skriver på kontrakt att man är där frivilligt och inser konsekvenserna och sen ger man sig in och slåss mot andra galningar.

torsdag 6 maj 2010

Propaganda från Systemet

Systembolaget har just nu en kampanj om vad en upplösning av svensa alkoholmonopolet skulle innebära. Finns flash-app här. Jag har inte orkat läsa igenom hela rapporten men iaf sammanfattningen (båda finns på deras sida). Det finns en passage jag finner väldigt märkvärdig.

Vår bästa uppskattning är att en privatisering av all detaljhandel med alkohol i Sverige skulle öka konsumtionen med 14 procent (cirka 1,4 liter/person) om försäljningen begränsades till specialbutiker, eller med 29 procent (cirka 2,8 liter/person) om alla alkoholdrycker såldes i dagligvaruhandeln. Ökningen skulle läggas till nuvarande uppskattning av totalkonsumtionen på 9,7 liter/person. Dessa uppskattningar är försiktiga, och det är mycket möjligt att ökningen kan bli ännu större. Även dessa försiktiga beräkningar innebär dock betydande konsekvenser för folkhälsan.
Hmm... förväntar dom sig att gemeneman ska börja supa som fan eller? Eller är det ungdomarna som ska stå för ökningen? Att få tag på smuggelöl mm eller att få nån att köpa ut idag är ju det lättaste i världen. Jag började inte dricka mer när jag kunde handla på Systemet och jag tycker verkligen om att dricka. Vilka ska stå för ökningen? Mina föräldrar och deras vänner har alltid några flak öl och vinboxar i källaren samt lite konjak mm i barskåpet. Bara för att öppettiderna skulle bli bättre så finns det ingen anledning för denna åldersgrupp att dricka mer. Det är inte tillgången på alkohol som stoppar dem. För hur många är det sant ott de inte dricker för att Systemet råkar ha stängt när de blir spritsugna? För mig har det hänt, men sen lärde jag mig och nu har jag nästan alltid några öl i kylen. Jag tror snarare att restriktiva öppettider får folk att hamstra. Nu tar jag en kall öl då och då för att det är gott. Om jag inte hade hamstrat så skulle jag behöva gå några hundra meter och köpa när jag blev sugen. Då kanske jag inte skulle orka. Iofs skulle man väl hamstra även vid privat försäljning men incitamenten att göra det är nog inte lika stora.

Hur som helst så tycker jag det är riktigt bra att Systemet lägger ner skattepengar på att övertyga de människor de tar pengar ifrån att de behövs. Dra åt helvete!

söndag 2 maj 2010

lördag 1 maj 2010

USAs miliser växer

USAs miliser växer skriver DN. Man blir lite glad ända in i själen. Är det nån som vet de svenska lagarna rörande miliser?