tisdag 23 december 2008

Ska affärer få ligga var som helst?

Man blir lite rädd när folk i ens närhet tycker att man ska tvinga affärer att etablera sig i centrum på städer och inte i köpcentran utanför. Vad har dom för människosyn egentligen? Hur kan man så lättvändigt slänga ur sig att man ska tvinga vissa människor att göra ditten och datten? Förstår dom inte vad tvång är? Tvång är att medelst våld eller hot om våld få någon/några att utföra, eller inte utföra, vissa handlingar etc. Det dom alltså vill är att man ska säga till affärer som vill etablera sig i ett köpcentra:

"Nä, för i helvete! Här får ni inte ha er affär. Vissa tycker det är skönt när det är en massa affärer i centrum i vår stad, då det är bara där ni får vara. Även om det är ekonomiskt ineffektivt att ha affärerna där så ska vi tvinga er. Etablerar ni er inte i centrum så kommer ni få några arga brev och om ni inte ändrar er då så kommer vi kalla er inför våra kompisar som ska bestämma vilket straff ni ska få. Inställer ni er inte kommer vi dyka upp utanför era hem med batong och pistol och hämta dig. Gör ni motstånd kommer vi slå ner er och, om så behövs, skjuta er."

Jag förstår inte hur folk kan vara för att människor tvingas genom staten till diverse saker och fortfarande anse att de är moraliska människor. De är för angreppsvåld! Hur fan kan man vara det? Angreppsvåld är alltid fel! "Men det vore väl ändå rätt att mörda Hitler om man kunnat?" skulle säkert någon invända. Svar: Ja, men då måste man vara beredd att ta sitt straff för mord.

Det påminner mig om folk som anser att det är moraliskt riktigt att låta några få dö för att rädda det stora flertalet. Ja, men då måste man själv vara beredd att ta straffet för mord! Om detta fåtal ska vara beredda att dö så ska de som dödar dem då bannemig vara beredda att ta straffet för sina handlingar. Det är alltid andras frihet som ska offras enligt såna människor, aldrig deras egen. Bläää....