söndag 13 juni 2010

Fuck the Troops


Såg just The Death of the West Part 3 med allas vår Stefan Molyneux. Han tar bland annat upp hemvändande soldater som inte kan fungera på marknaden och interagera med normala människor. Han nämner att många helt enkelt hamnar i fängelse för att de inte klarar av att inte använda våld. Han nämner ingen siffra så jag tog och googlade. I den här artiklen uppskattas att ca 3 - 9% av alla ex-militärer i USA hamnar bakom galler. I England och Wales är ca en fjärdedel av alla fångar ex-militärer! Se den här och den här artikeln. Det vanligaste brottet är våld i hemmet.

Man indoktrineras hela sin uppväxt. I skolan är det nästintill bara krig i historian som tas upp. Krig glorifieras. Landet man bor i, genom alla tider, beskrivs som "vi". Man får lära sig att slåss för "sitt" land är gott. Att döda andra är ok. Hjärntvättade skickas soldater ut för mörda. De lever i en strikt hierarki och brutalt våld är det de tränats för och det är deras vardag. De ser sina vänner såras och/eller dö. Eller såras själva. När de väl kommer tillbaks till samhället klarar de inte av normala mänskliga relationer såsom övertygning, ömesidigt utbyte, handel och närhet. De är överrepresenterade i självmordsstatistik och i våldsanvändning. Soldater, i meningen att mörda bara för att nån sa åt en att göra det, är samällets avskum. De kostar skitmycket, allt de utför är moraliskt fel och de gör ingen nytta när de kommer hem igen. Rättfärdiga krig är sällsynta.

Btw, både Myspace och Facebook har raderat gruppen "Fuck the Troops" jag var med i. Är ämnet så jävla känsligt i USA?

EDIT: Även danska trupper verka ha problem när de kommer hem.

3 kommentarer:

  1. Det kan nog (eller iaf borde vara!) en känslig fråga i USA. Tänk dig hur det kan vara för en jänkare. Som vanlig tv-tittande nationalistisk fån fick han reda på att de måste invadera två länder. I båda fallen leder det inte till något och i det ena fallet är det tydligt att deras heliga ledare ljög, öppet och flera gånger, om varför de skulle invadera. Under hela tiden har den patriotiska jänkarn supit in sig all retorik och ogillar nu tanken på att han faktiskt blivit serverad en skål lögner - så han borde känna lite dåligt samvete men vill inte erkänna att hans ledare ljög för honom vid ett speciellt viktigt tillfälle (efter att deras land blivit attackerade av terrorister).

    Däremot finns det en massa andra människor som är medvetna om brotten som begåtts och är förbannade för att George Bush inte åkt dit än och för att resten av befolkningen inte vågar se lögnen för vad den är. Istället har dessa fått höra hur viktigt det är att ställa upp för "our boys and girls in Iraq" (fan vad propagandaspråket är korkat ibland) och blir troligtvis förargade över militären.

    Vad blir då statens uppfattning om dessa båda grupper? De vill definitivt inte att den senare får mer uppmärksamhet, så de går därför ned på allt populärt tal som går i riktning mot att se kriget som rättsvidrigt.

    Eller så finns det en mycket enklare förklaring. Facebook har helt enkelt en policy om att inte tillåta grupper som öppet står för hat mot en viss grupp.

    SvaraRadera
  2. Men "Fuck Obama" är ok! =)

    SvaraRadera
  3. Rättfärdiga krig kanske är svåra att hitta. Fast det finns en del sådana också, i alla fall försvarskrig. Situationer där en militär intervention är rättfärdigad är dock sorgligt nog ganska vanligt. Fast vi kan ju sitta och inte göra någonting och sen gråta till "Hotel Rwanda" också. För 800.000 svarta människor långt bort är ju inte så viktigt.

    SvaraRadera