onsdag 16 juni 2010

Legalisera alla droger!

Alexander Bard skriver på Aftonbladet att Sverige borde avkriminalisera drogbruk. Självklart ska inte politiker och polis ha något att göra med vad en individ stoppar i sig. Det är upp till var och en. Det kallas frihet och är något som de flesta i det här landet, sorgligt nog, inte värderar särskilt högt. Till exempel Maria Larsson (KD) som vill att polisen och tullen ska få stjäla ännu ej olagliga preparat från laglydiga medborgare som inte gjort något fel överhuvudtaget, se DN, SvD, Aftonbladet. Hennes förslag är så idiotiskt att jag inte orkar skriva om det. Hennes nästa genialiska idé kanske är att polisen får spärra in ännu ej kriminella personer? Hoppas KD åker ur riksdagen. Hoppas alla partier åker ur riksdagen. Rösta inte!

Portugal avkriminaliserade alla droger 2001 och det verkar fungera väldigt bra. Dock är det enda konsekventa att legalisera alla droger; bruk, försäljning, framställning och distribution. Det är den enda policyn som är frihetlig, dvs inte kränker negativa rättigheter.

Btw, Johan Pehrssons (Fp) svar till Bard är bara löjligt och bemöter inte ett enda argument. Hoppas han inser att han är en förtryckande, svagbegåvad fjant.

2 kommentarer:

  1. Svensk politik handlar inte om folkets bästa det handlar helt och hållet om vad svenska staten tycker och anser är bäst för alla.
    Det är ok att dessa herar och kvinnor går på tillställningar där kokainet flödar - eller när unga människors begravs i anti-depp droger av allehanda slag (ja men detta är juh läkemedel så det är juh självklart inga problem med dessa)

    Detta förakt där Cannabis än en gång står i centrum för en diskussion som sedan länge är förlegad och falsk så skulle jag säkerliegn våga påstå dessa som satt med heroin när de var 20 år började säkerligen med kaffe, alkohol långt innan de började bruka cannabis - så att skylla på cannabis är bara fjantigt och meningslöst och vilken människa som helst med en halv hjärna o tänka med inser snabbt att cannabis INTE är boven i dramat att dessa människor inte hittar sin fulla glädje i varken cannabis eller alkohol utan känner sig manade att öka till heroin mfl är helt och hållet dennes eget val och kan inte skyllas på ngn drog.

    SvaraRadera
  2. Att drogbruket skulle öka tror jag inte alls på. Holland har färre missbrukare och genomsnittsåldern för en heroinbrukare är äldre än i t.ex. storbritannien. Även om drogbruket skulle dubblas skulle jag fortfarande vilja legalisera, eftersom drogkriget är värre! Drogkriget dödar tusentals varje år och tusentals kommer fortsätta dö om inte kriget mot droger tar slut.

    SvaraRadera