onsdag 16 juni 2010

Sparkad gravid kvinna rövhål

Kvinna fick sparken för att hon var gravid. Hon tänkte att hon skulle bete sig som ett rövhål och gick till DO som tvingade Telenor att betala ut 200 000 kr till henne. Telenor hade självklart all rätt att sparka henne. Hon borde inte fått ett öre. "Rätt ska vara rätt." säger hon i artikeln. Vafan!

Hon borde se lite John Stossel.



5 kommentarer:

  1. Nja, hon betedde sej inom ramarna för vårt samhälle. Hon fick t.o.m. rätt. Sen om lagarna är rättvisa eller inte är en annan fråga. Men jag tycker inte att kvinnan har gjort ngt fel här.

    Däremot tycker jag att Telenor skött det här fallet väldigt dåligt och de sjunker ännu mer i mina ögon. Man är inte otrevlig mot sina anställda, även om de kommer från ett bemanningsföretag, speciellt inte på en fredag så att man går o tänker på det hela helgen.

    Jag kommer inte vilja ha dom som operatör och fortsätter rekommendera bekanta att inte befatta sej med dom. Jag vill anlita företag där de anställda får vara människor, och då innefattar det att man får föröka sej.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker inte man ska utnyttja allt som är inom ramarna för "vårt" samhälle. Det som är fel i en NV-stat är fel nu, även om det råkar vara lagligt.

    Dock håller jag med om att företag som inte accepterar att man förökar sig är idioter, var dock inte det jag försökte få fram. Kan stödja dig i din bojkott iaf!

    Jag borde ta och vänta en timme och lugna ner mig inför varje blogginlägg. :)

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Repost:

    Ett sjukt system rättfärdigar inte sjuka handlingar, det är inte svårt att inse, och det är som Mörkvingad AnKa säger, poängen med att uppmärksamma detta fall i vilket tvång bara har förekommit från en sida. Kvinnans och rättsystemets/samhällets sida.
    Sedan kan man tycka vad man vill om intoleransen mot gravida, personligen tycker jag det är småaktigt, men det är bara estetik och rör inte friheteliga principer då det inte kränker några negativa rättigheter. Precis som att jag inte med våld eller hot skulle förbjuda odon bara för att jag ogillar att de ser ut som saftiga blåbär, men smakar vatten...

    SvaraRadera
  5. Advokaten är klart rättspositivist och jag skulle vilja att Spett på FB "tog hand om" honom.

    Underbar formulering Viktor! Ska lägga den på minnet.

    SvaraRadera