torsdag 12 november 2009

Går världen verkligen åt rätt håll?

Inte enligt Mises Institute.

3 kommentarer:

  1. Mmm... Indierna tycker säkert att Sovjets fall var delvis dåligt just för att det ledde till minskat socialist-slaveri. Precis som vilken Svensson som helst naturligtvis betalar sin skatt för att han blir så glad när Polisen springer runt och mördar invandrare.

    Man kunde ju hoppas att en artikel från ett "seriöst" ställe skulle låta bli att angripa väderkvarnar och fågelskrämmor, men men...

    (Visst, jag ser också att det inte är Indiens ondska som är huvudpoängen, men om man nu vill övertyga folk om att deras åsikter inte är vettiga, så kanske man gör klokt i att angripa en bild av deras åsikt som de själva känner igen...)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig. Men det hade varit intressant att se hur frågorna var formulerade.

    Och ibland undrar jag varför folk anser att aggressionsvåld mm är ok. Kanske för att de inte tror att de själva kommer råka ut för det!?

    SvaraRadera
  3. Kanske för att de ser sig som en del av dem som bestämmer över det?

    Eller så förstår de på ett plan att det är jävligt svårt att kämpa emot det och därför gör de livet lättare för sig och låter det gå. Om det senare stämmer borde man bli mer liberal om man har möjlighet att fly undan skiten, genom att flytta utomlands exempelvis.

    SvaraRadera