tisdag 2 februari 2010

Hugo Chavez är numera öppet Marxist


The Economist skriver att Chavez numera är öppet Marxist och har börjat studera Das Kapital igen. Läs även här. Sicket jävla pucko! När ska vi fixa en "assasination market" (eller mordvad om jag får hitta på ett ord själv)!?

2 kommentarer:

  1. Det är väl självklart att om alla hade lika mycet (läs lite) tillgångar skulle alla vara sams och skutta runt hand i hand utan en tanke på den kollapsande ekonomin och den degenererande levnadsstandarden.

    Skämt å sido tror jag dock fallet är det samma i Venezuela som i de flesta diktaturer, nämligen att systemet är upplagt för att nästa tyrann och krigshetsare skall ta över. Det planeras säkert redan komplotter mot Chavez inom de egna leden. Krig eller inbördeskrig är också rimliga utgångar.

    Oppositionen verkar inte heller så mycket bättre, mest fascister och paramilitär som kallar sig liberala. Intressant att dessa latinoland i såväl sydamerika som i europa skall envisas med att pendla mellan de två mest totalitära formerna av styre.

    Av dessa anledningar tror jag att "mordvad" i detta fall skulle bli en oändlig och fruktlös process mycket lik "war on drugs" (om än mycket mer underhållande). I stället föreslår jag att man beväpnar lokalbefolkningen och förmedlar klassiskt liberala läror.

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte att enbart folk som vill ta över hans post skulle kunna med sig att skjuta honom. Att det finns incitament för personer att skada honom personligen om han går längre i sina diktaturplaner tror jag skulle kunna stanna upp utvecklingen.

    SvaraRadera